Oppskrifter

Kyllingsalat

Har desverre ingen bilder i anledningen dette innlegg;
Men jeg tenkte jeg skulle dele en av mine favoritter med dere.
Nemmelig Kyllingsalat.. Brukes til lunsj, en eekstra god frokost eller på små
baguettskiver til tapas.

Innehold:
2-3 kyllingfileer
-1dl lett rømme/creame fraice
-1 pose/tube majones
-mais etter ønske
- curry
-salt og pepper
-hvitløkspulver
-Chilli explotion (Kan sløyfes).

Terne kyllingen og stek den ferdig.
La den avkjøle.
Imens blander du majones, rømme og krydder.
Smak deg til:) Jeg bruker en ca 2 ts curry, 1ts hvitløk og litt salt,pepper og chilli:)

Bland oppi kyllingen og maisen:)
Veldig god på baguett med salatblad og agurk.
Men også deilig på brødskiva, eller til tapas.

Enjoy!
Sitronmuffins
 Her er Maias oppskrift:

Skru ovnen på over og undervarme 170C
Oppskriften holder til ca 12 medium cupcakes.
Ingredienser:
4 eggehviter
2 dl sukker
100 g smeltet smør
1 teskje vaniljepulver
1 teskje sitronessens
skallet fra 1 sitron
1 dl creme fraiche
3,5 dl mel
2 teskje bakepulver


Tilberedning:
Visp eggehvite og sukker hvitt.
Tilsett vaniljepulver, essens og skallet.
Bland inn det smeltede smøret til du får en fin og glatt konsistens
Tilsett så creme fraiche.
Bland mel og bakepulver sammen og tilsett i røren, bland til en klumpfri og glatt røre.

Fordel røren i former og stek i 17 min - 22 min, la avkjøle.



Saftige sjokolademuffins


150 g smør/ margarin
2 dl sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
1beger sprett bananyogurt
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
2 ss kakao

Rør smør og sukker hvitt.
Ha i ett og ett egg. Og så alt det tørre.
Stekes på 200gr i ca 15min. (Men jeg er så heldig å ha muffinsjern :D)
  

Hiv og hoii


Da kommer ett aldri så lite innlegg fra kakene
på sjørøverbursdag.
5åringen ble i allefall fornøyd:)
Trykk på bildene for større, og bedre kvalitet.

Vaniljemuffins med hav og gull! (evt ostekrem og sjokolademynt).


Og ett veldig saftig Piratskip med navn Storm;)

Oppskriften annbefales på det sterkeste!

Ingredienser:

250 g smør
4 store egg
500 g sukker
6 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
450 g hvetemel
6 dl kefir


Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.
Deilig kylling med ovenstekte poteter og hvitløksbearnaise.
Du trenger:
-1-2 fileer per pers.
-Bacon
- Fetaost med soltørkedetomater
-Hvitløkssmør
-Poteter.
-Maggi stekepose (Velg selv..Jeg laget egen hvitløksmarrinade, men de som følger med er også gode :)).
-Olje og krydder.
-En pose ferdig bearnaise, som du er like lat som jeg var i helgen ;).
-Og gjerne dampet brokkoli..(Vår var blitt dårlig..)



1) Stek kyllingen i posen.
2) Det potetene i to og pensle de med olje og krydder, legg de på en steke plate.
3)Når kyllingen går ut går potetene inn, de trenger god tid.. 180gr.
4) Mos fetaosten sammen med litt av oljen og 1ts hvitløksmør med gaffel.
5)Del kyllingen nesten gjennom, ha litt av fetablandingen i hver filee. (det skal være igjen omtrent halvparten til senere bruk).
6) Surr kyllingen inn i bacon og legg de i ildfastform.
7) Strø over resten av fetaosten.

Sett formen inn i ovenen sammen med potetene, la det hele stå i 15-20 minutter.
Imens lager du sausen, bruk hvitløssmør i stedet for vanlig, og kun melk og ikke vann..

Ferdig!


Saftig Eplekake

Imangel på bilde av min kreativitet..
Da jeg faktisk har lagt minnekortet på en veldig lur plass
Så slenger jeg inn oppskrift på, om jeg må si det selv..
Min veldig gode eplekake.

Jeg serverte denne på Barseltreff på tirsdag,
og så jammen ut som den falt i god jord hos de også.

Til røren:
150 g hvetemel
150 g bruntsukker
1,5 ts bakepulver
Frøene fra en halv vanlijestang(eller en ss vanilje sukker)
150 g smør, kjøleskapskaldt (usunt men sant; meierismør smaker best)
2 egg
ca 4-5 epler
1 ts kanel
4ss vanljesaus eller vaniljekrem.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Fest bakepapir i bunnen av en 24 cm springform, smør papiret.
Bland mel, sukker,vaniljestang, kanel og bakepulver i en bolle.
Skjær smøret i terninger som smuldres i det tørre.
Pisk eggene inn i røren.
Fordel røren i formen.
Hell opp vaniljesausen og rør forsiktig rundt med slikkepott.
Skrell, rens og skjær eplene i forholdsvis store båter.
Stikk dem ned i deigen.

Topping
hakkede mandler
bruntsukker
kanel

Bland, og strø over..

Stek kaken i nedre del i 40-50minutter, stikk underveis :)

Denne mine damer, er fantastisk!
God Helg

Kyllinggryte

Lavkarbo-eller kaloribombe?

du trenger;
-Bacon
-kylling
-rømme
-fløte
-brokkoli
-løk
-hvitløk
-snadderkrydder(jeg bruker chilli explotion og chicken and steak fra santa maria litt hvitløkspulver, salt,pepper..)
-litt av pulvere fra bretange kyllingsaus.

Dette laget jeg til 17.mai.. Med diverse jeg kom på i svingen.
Det ble riktig så godt.

-Dagen før stekte jeg ønsket mengde (ca 550gr )kylling i stekepose med hvitløkskrydder.
Dette kan gjøres samme dagen altså, men sparer tid på selskapsdagen ;)

-Stek en halv løk i strimler myke i godt smør med salt og pepper. Tilsett så toppene av en brokkoli, og stek. Sett til siden.

-Stek en pakke smårettbacon i godt smør. Tilsett en stor spiseskje rømme.
-strø over litt av bretangesauspulveres, og krydre godt med ønsket krydder.
-Hell over 4dl fløte 0g kok opp..
-Ha så oppi kyllingen og brokkoli/løk.
Kan med fordel putre en stund på LAV varme. Rør nå og da.

Sprøstek en pakke med bacon klippet i småbiter.

-Hell gryten over i en bolle og strø baconet over.
Jeg serverte med ris, jukseris, salat og ciabatta. Noe for alle ;)
Og tomt blei det, vi var seks pers.

Dressing til det meste og de fleste

Slenger inn en oppskrift på dressing.
Dette er hvitløkstypen. Den er kjempe god. Til alt.
Bruker den til salater, grilling. Til allslags kjøtt. Og ei spiseskje i diverse gratenger også.
Den holder seg iaf. ei uke i kjøleskapet med plast over =)

Lavkarbo variant:
-En boks sæterrømme
-En pose majones
-Presset hvitløk, mengde etter ønske. Jeg bruker 2fedd.
-Nykvernet salt og pepper
-Gressløk
-I denne har jeg også hatt litt kyllingkrydder, da den skulle brukes
Til grillet kylling :)

For en vanlig partydressing variant bruk i stedet
-En liten dæsj kethcup
-Paprika pulver
-Salt og pepper
-Litt hvitløkspulver
-Evt. litt gressløk

Om du ønsker en lettere variant bruk lettrømme og lett majo.


Ha majonesen i en bolle..


Ha oppi ønsket krydder..

Klæsj over rømmen...


Rør godt..

Og dippskåla er klar til bruk.
Kjempe enkelt og veldig godt :)


grove pitabrød;

 som faktisk blåser seg opp!

Her kommer den:


25 g gjær
3 dl vann
1 ts salt
5 dl sammalt hvete, grov
Havremel til passe smidig deig
Sett steikeovnen på 275 grader.
Rør gjæren ut i lunkent vann. Ha i saltet og alt det grove melet.
Rør inn havremelet til du får en blank og smidig deig.
Jo mer mel du bruker, jo hardere blir baksten! Del deigen i 8 like store deler. Trill runde boller. Legg et håndkle over, og la dem stå til heving i 15 minutter.

Kjevle ut 4 av bollene til flate kaker, omtrent så store som en liten frokostasjett.
Legg dem på stekeplaten, og sett dem inn i ovnen med det samme de er kjevlet ut.
De siste 4 må du vente med å kjevle ut til like før de skal stekes, ellers vil de ikke blåse opp under steking.
Stek pitabrødene omtrent 7 minutter i riktig varm ovn, til de er lysebrune og oppblåste.